Selecteer een pagina

Naast mijn kennis en vakmanschap op het gebied van communicatie ben ik ook kunstenaar. Mijn werken zijn te zien in galleries en op exposities die ik zelf organiseer. U kunt mijn werken zien op www.ferdysteger.nl

Wie ben ik en wat drijft mij?

Na de creatief-technische opleiding SintLucas in Boxtel (reclametechnieken) en kunstacademie St. Joost in Breda(grafische vormgeving) werd ik in 1984 medevennoot bij een reclamebureau. Dat heb ik uitgebouwd tot een allround reclamebedrijf met tachtig werknemers. Daar was ik uiteindelijk meer manager dan reclamevakman.

Na een aantal jaren kroop het bloed waar het niet gaan kan, en in 2003 keerde ik terug tot het werk waar mijn hart ligt: het analyseren van (complexe) vragen van cliënten, het adviseren en artdirection.

Een juiste analyse is uiterst belangrijk. Daarmee creëer je een stevige basis waarop alles steunt. Waar gaat de vraag van de cliënt nu eigenlijk over? Wat is de kern van de zaak? Die moet je te pakken krijgen. Waar wil de cliënt naartoe? Wat is zijn of haar uiteindelijke doel? Vandaaruit ga je opbouwen.

Je moet heel goed luisteren – je hebt één mond, maar vooral twee oren. Het draait allemaal om communicatie. Ik verplaats mij  volkomen in de cliënt. Veel cliënten hebben helemaal niets met het reclamevak. Ik hoor regelmatig dat ze bijvoorbeeld een brochure willen en dan vraag ik waarvoor ze die nodig hebben. Je moet geen geld uitgeven aan iets wat je niet nodig hebt. Je kunt het veel beter uitgeven aan iets waar je bedrijf weer van gaat bloeien.

Van complexe communicatievraagstukken word ik blij. Een perfecte strategie uitzetten inspireert me enorm! De klant wil iets, maar weet niet wat. En dat terrein ga ik dan ontginnen.

Ik heb een pool van deskundigen om me heen die mij vanuit diverse vakgebieden kunnen ondersteunen. Dus mijn bedrijf varieert van heel klein tot heel groot. En altijd met korte lijnen en 24 uur per dag. Flexibiliteit staat hoog in mijn vaandel. Dat geldt ook voor de vakmensen met wie ik werk.